Nicolae Giugea : De ce cota progresivă este doar o soluție ca să moară capra vecinului!

0
76
55 / 100

„Lidera supremă a PSD Dolj, care printr-o pură întâmplare este și doctorandă studiind tocmai operele lui Vilfredo Pareto, pare să fi scăpat din studiu său unul dintre elementele esențiale ale operei acestui gigant al științei și anume teoriile privind optimalitatea socială a distribuirii resurselor.

Așa se face că și domnia sa, ca cei mai mulți dintre socialiști, nu a înțeles că să iei de la unul care muncește mai mult și să dai unuia care poate nu poate să câștige mai mult, se ajunge la situația la care îl descurajezi pe cel mai harnic să muncească, iar pe cel mai sărac îi încurajezi să rămână la fel.

Până în anul 2005, noi am mai trăit povestea asta în care statul pierdea bani, angajații pierdeau bani, iar singura satisfacție tristă era aceea că toți suntem la fel de săraci, iar vecinului i-a crăpat capra.

Pentru mine este de neînțeles faptul că, în anul 2020, cu economia închisă și cu cel mai puternic avânt al pandemiei, Guvernul PNL nu a majorat niciun impozit, nu a intodus nicio taxă, deși condițiile excepționale ar fi impus-o și justificat-o. Mai mult decât atât, pensiile au fost majorate cu 14%, nu cu 11%, salariul minim a fost majorat, alocațiile de stat pentru copii au beneficiat și ele de majorări, iar bani pentru investiții au fost mai mulți decât în ultimii 10 ani.

Nu pot să pricep nicicum faptul că, deși economia are o creștere de 7% din PIB în anul 2021, iar veniturile angajaților și pensionarilor au bătut pasul pe loc, guvernanților care scriu la programul de guvernare nu le ajung banii ca să acopere măcar scumpirile aduse de acest val nemilos de inflație. Nu cred că e o problemă de artimetică, ci doar una de competență.

Întotdeauna sperăm și spunem că mai rău nu se poate! Realitatea, însă, ne contrazice. De sistemul fiscal al cotei unice impus de PNL nu au avut curaj să se atingă nici Dragnea, Ponta, Tudose, Grindeanu sau Dăncilă.

Nu știu dacă au înțeles că e un sistem orientat către oameni și capitalurile românești, dar măcar au avut decența să nu tulbure economia cu mișcări imprudente și să se bucure de avantajele sistemului de impozitare bazat pe cota unică.

Vreau să cred că liberalii adevărați nu-și vor trăda principiile și vor ține cu toată forța de menținerea cotei unice de impozitare. Dacă și această ultimă amprentă lăsată de PNL în economie va fi demolată, țara va fi cu siguranță într-o aventură din care nu știu și nu cred că vom mai ieși decât cu costuri foarte mari.” a declarat deputatul Nicolae GIUGEA in Parlamentul Romaniei in data de 16 noiembrie 2021.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here