Nicolae Giugea ,Deputat PNL Dolj : Cu două investiții majore în infrastructură, Drumul Expres Craiova – Pitești și Calafat – Craiova – Severin – Lugoj, Oltenia are acum șansa unei dezvoltări economice accelerate.

0
24

Ca urmare a solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Guvernul României a luat astăzi decizia să finanțeze cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură extraordinar de important pentru această regiune: finanţarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Lugoj-Craiova-Calafat, culoar rutier care va lega Oltenia de Europa.

„Pe 16 februarie, am semnat, alături de toți parlamentarii liberali un document prin care am solicitat includerea în bugetul pe acest an a sumelor necesare demarării unei investiții vitale pentru Oltenia – drumul Lugoj – Severin – Craiova – Calafat. In acest fel coridorul de conectivitate Oltenia – Banat se va suprapune cu cel european Orient East-Med. Astfel, Europa Centrală va fi legată de porturile de la Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Baltică și Marea Nordului.

In ședința de guvern din această săptămână, Guvernul a dat curs solicitării noastre și a alocat 20 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate. Putem spune că Oltenia a prins ultimul tren, pentru că, dacă investiția nu ar fi demarat, regiunea noastră ar fi rămas izolată de Europa.

Cu două investiții majore în infrastructură, Drumul Expres Craiova – Pitești și Calafat – Craiova – Severin – Lugoj, Oltenia are acum șansa unei dezvoltări economice accelerate.” a declarat Nicolae Giugea ,Deputat PNL Dolj .

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here