Nicolae Giugea : Doljenii vor avea acces la una dintre cele mai importante resurse – gazele naturale.

0
22

Nicolae Giugea a participat la o intalnire cu conducerea Transgaz, unde a discutat despre stadiul conductei de gaz DN 500 Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat.

Tronsonul Craiova – Segarcea este finalizat iar la tronsonul Segarcea – Calafat a fost elaborat Studiu de frezabilitate este in curs de finalizare Proiectul Tehnic.

„Ieri am participat la o întâlnire cu conducerea Transgaz, unde am discutat despre stadiul conductei de gaz DN 500 Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat. Este una dintre cele mai importante investiții pe care Guvernul Orban a susținut-o pentru Dolj, și care acum a fost preluată de Guvernul Câțu.

În momentul de față tronsonul Craiova – Segarcea este finalizat. După cum a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, se lucrează la tronsonul Segarcea – Calafat. A fost elaborat Studiul de Fezabilitate și este în curs de finalizare Proiectul Tehnic. Termenul de finalizare al investiției este trimestrul I al anului 2023. Al doilea tronson are o lungime de 82 de km și va alimenta 27 de comune și orașe.

Astfel doljenii vor avea acces la una dintre cele mai importante resurse – gazele naturale. În același timp este un pas important pentru reducerea emisiilor de carbon, prin diminuarea folosirii combustibilor fosili sau a lemnelor.” a declarat Nicolae Giugea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here