Nicolae Giugea : Dracula Park versus Parcul ”Craiovita Noua”

0
83

Candidatul PNL la Primaria Craiova, deputatul Nicolae Giugea a raspuns Olgutei Vasilescu fata de proiectele propuse de aceasta .

Nicolae Giugea nu a uitat de „realizarile” Olgutei Vasilescu si a enumerat o parte din acestea ..

Cartierul Chinezesc,Craiova Capitala Culturala,Stadionul de Atletism sunt doar o parte dar si un proiect aberant cu care vine sa castige inca un mandat : Dracula Park!

„In actuala campanie, Olga a decis sa nu vorbeasca deloc despre marile ei esecuri ca Primar (Cartierul Chinezesc care s-a nascut speranta si moare ruina, Craiova Capitala Culturala (unde a fost sifonat un milion de euro), Stadionul de Atletism (care trebuia sa fie gata acum 5 ani), sa se laude cu proiectele facute de altii (Centrul vechi) sa fure idei de la mine (Spitalul de Pediatrie) si sa vina cu proiecte aberante (Dracula Park).

Teapa Dracula Park a lui Nastase, reinventata de Olga
In 2001, Adrian Nastase a lansat ideea unui Dracula Park care ar fi trebuit sa atraga 2 milioane de turisti anual. A fost creat un fond de investitii, iar oamenii au donat 3 milioane de dolari. Totul s-a dovedit un Caritas, pentru ca banii au disparut si nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ei. Dupa aproape 20 de ani, Olga reincalzeste aceeasi ciorba, cu un proiect total nerealist.
Intreaga zona are 3,5 hectare, mai exact 35.777 mp. Conform actualului PUG al Craiovei, ea este situata in zona de parcuri, recreere, turism si ape. In mod normal, aici nu se va putea amenaja o parcare, asta daca nu cumva Olga nu are de gand sa toarne ciment in locul spatiilor verzi. Cum vor ajunge acolo miile de turisti? Pe strada Toporasi, unde va fi accesul principal? Sau pe strada Paraului, unde va fi accesul secundar? Si unde isi vor lasa masinile?
In toata Europa, parcurile tematice se amenajeaza in afara oraselor, pentru a nu crea probleme de trafic si de parcare. Euro-Disneyland se afla la 30 de km de Paris, Dino Parc Rasnov, la 17 km de Brasov, Edenland Park la 20 km de Bucuresti si exemplele pot continua.
Ce va contine Dracula Park? O roata, cateva casute si, in rest, tarabe cu mici si bere. Ce legatura are Craiova cu Dracula? Nicuna. Turistii care vin in Romania pentru Dracula au deja o destinatie bine stabilita – Castelul Bran. In niciun un caz nu vor veni pana la Craiova sa se dea in tiribomba si sa manance mici.

Parcul ”Craiovita Noua”
Ce voi face in acest loc? Un parc pentru locuitorii din Craiovita Noua. Desi este un adevarat oras in oras, acest cartier nu are o zona unde locuitorii sa se poate relaxa si sa practice activitati sportive in aer liber.
Intreaga zona va fi amenajata cu alei, banci si vor fi plantati arbori de diferite specii, asa cum s-a facut la vremea respectiva in Parcul Romanescu. In plus, parcul va cuprinde un complex sportiv unde craiovenii vor putea face miscare in aer liber.
Complexul sportiv va cuprinde terenuri de tenis, de baschet, mese de ping pong, spatii de joaca pentru copii, o tiroliana, piste de biciclete, spatii pentru skateboard. Toate acestea vor fi la dispozitia craiovenilor si in special a locuitorilor din Craiovita Noua.” a declarat Nicolae Giugea ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here