Nicolae Giugea : După cinci ore de dezbatere în Comisia de Agricultură a fost aprobată legea acvaculturii

0
250

Astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a fost înscris un singur punct: Legea Acvaculturii. Propunerea a fost înregistrată la Senat anul trecut.

Consiliul Legislativ a emis un aviz în care, pe parcursul a peste 60 de pagini, detaliază problemele pe care documentul le ridică, atât din punct de vedere al tehnicii de redactare şi al coerenţei, cât şi al armonizării cu legislaţia în vigoare la nivel naţional şi european.

„După cinci ore de dezbatere în Comisia de Agricultură a fost aprobată legea acvaculturii la a cărei redactare am contribuit și eu. De ce este o lege importantă? Să vedem câteva cifre care ne vor lămuri. România are 80% din suprafața de acvacultură de apă dulce din Uniunea Europeană. Cu toate astea, peste 80% din peștele de apă dulce de pe piața noastră provine din import. De ce? Pur și simplu pentru că această activitate nu este reglementată. Sau mai bine zis nu era. Legea vine să rezolve acest neajuns și spun eu că o va face într-un mod care va aduce ordine într-un domeniu important al economiei românești.
Mâine legea va intra în plen și cred că va întruni voturile colegilor mei din Camera Deputaților”, a scris Nicolae Giugea pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here