Nicolae Giugea : La mulți ani, olteni de pretutindeni!

0
55

Ziua Olteniei este sărbătorită în fiecare an la 21 martie, fiind instituită prin Legea nr. 65/2017, la propunerea unui grup de 27 de deputaţi şi senatori.

Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti ţinând în mână o pâine mare, semn al păcii şi al belşugului. Aşadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei..

„Cronicarii o numeau „Țara de peste Olt”(Radu Popescu), „Țara Mehedințiului” (Miron Costin) sau „Țara Craiovei” (Axinte Uricariul). De la mijlocul secolului XIX regiunea începe să fie cunoscută ca Oltenia.
O regiune care l-a dat pe întâiul întregitor al neamului, Mihai Viteazul, pe cel care a ridicat țara împotriva nedreptății, Tudor Vladimirescu, pe cel care a schimbat sculptura întregii lumi, Constantin Brâncuși, și exemplele pot continua la nesfârșit.
În 2017 Parlamentul României a stabilit ziua de 21 martie ca Ziua Olteniei.
Dar, pentru noi, care purtăm în suflet spiritul oltenesc, Ziua Olteniei este in fiecare zi.
La mulți ani, olteni de pretutindeni!” a declarat Nicolae Giugea, deputatul PNL Dolj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here