Nicolae Giugea : Majorați plata muncii și atunci nu mai avem nici deficit de angajați și nici tineri care pleacă din țară!

0
117

Nicolae Giugea, deputatul Forta Dreptei, aduce in discutie o noua problema cu care ne confruntam in aceasta perioada. Piata muncii este intr-o scadere alarmanta iar Nicolae Giugea vine si cu o solutie in acest sens.
Cu cine se vor implementa proiectele, cu cine se vor construi drumuri poduri, școli și spitale? Sunt doar cateva intrebari adresate de Nicolae Giugea in declaratia politica .

„Este foarte periculos pentru o țară atunci când în funcții de decizie ajung oameni cu pregătire profesională îndoielnică și care nu au reușit să construiască niciodată un proiect de la zero. Dacă ne uităm la decidenții de astăzi, constatăm cu regret că măsurile adoptate sunt slabe calitativ, generează inechitate în societate, creșteri galopante de prețuri, o degradare a bugetului și o frânare bruscă a economiei. Se tot trâmbițează că vor intra în România 80 de miliarde de euro! Foarte bine! Abia îi așteptăm. Însă, se pune întrebarea: cu cine se vor implementa proiectele, cu cine se vor construi drumuri poduri, școli și spitale? Mai auzim printre unii că românii sunt leneși și nu vor să muncească pe salariul minim care nu trece de 1.400 de lei lunar. Oare decidenții au încercat să facă naveta până la locul de muncă, să întrețină familia, să plătească facturi și să mănânce din 1.400 de lei? Cu salarii comparabile cu nivelul celor din statele cel slab dezvoltate din lume nu vom ține românii în țară și nici nu vom avea angajatori care să găsească ușor forță de muncă bine calificată.

Mă uit cu surprindere la faptul că, în loc să găsească soluții pentru majorarea veniturilor angajaților și scăderea poverii fiscale pentru salarii, vedeta TV, care printr-un accident a ajuns ministrul finanțelor, propune asasinarea ultimei redute liberale, cota unică, și impunerea impozitului progresiv. Nu știu ce speră domnul Câciu să obțină prin această măsură fiscală pe care sper că nimeni din actuala coaliție de guvernare nu o va accepta! Impozitul progresiv nu va aduce mai mulți bani la buget! Avem experiența dureroasă de dinainte de anul 2005 când, cu impozite progresive mai mari, bugetul statului era mai mic. Bani mai mulți în buzunarele celor care muncesc mai mult sau sunt mai bine instruiți nu va aduce, ci va lua, pentru ca, ulterior, prin măsuri populiste, Guvernul să mai dea niște tichete sau ajutoare celor care nu muncesc. Ceea ce sigur va aduce cota progresivă este scăderea economică, încă din anul 2022, o stimulare și mai mare a tinerilor de a pleca la muncă în alte state ale lumii și o egalizare a veniturilor salariale, pe care nici foștii lideri comuniști nu au reușit-o.

Populația activă din societatea românească are nevoie de o majorare imediată a veniturilor din salarii și de o scădere a impozitelor și contribuțiilor care diminuează pe jumătate câștigurile angajaților. Creșterile uriașe de prețuri, care ne aduc aminte de anii 90, nu se tratează cu ceai de tei, ci cu dezvoltarea producției interne și cu majorări de venituri! Apoi, în funcție de cât de bine plătiți sunt angajații români depind și veniturile bugetelor din care se plătesc pensiile, se finanțează sistemul de sănătate sau se finanțează unele politici publice. Aș mai vrea să adaug faptul că degradarea puterii de cumpărare din ultima perioadă afectează nu numai standardul de viață al populației, ci și încrederea românilor în democrație și beneficiile enorme ale economiei libere.” a declarat Nicolae Giugea, deputat Forta Dreptei.

Declaratie Politica Nicolae Giugea 25 Mai 2022 by Jurnalde Craiova on Scribd

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here