Nicolae Giugea : Modul în care PSD-ul a condus agricultura este unul catastrofal

0
28

Deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea, explica dezastrul pe care Petre Daea l-a produs în agricultura românească..

Nicolae Giugea aduce in discutie si un raport al Curtii de Conturi si alte aspecte ce tin de agricultura romaneasca .

„Am scris în numeroase rânduri despre dezastrul pe care Petre Daea l-a produs în agricultura românească. Am avut interpelări în Parlament, luări de poziție publice, propuneri de acte normative. Toate arătau că modul în care PSD-ul conduce agricultura este unul catastrofal.

Anul trecut Curtea de Conturi a făcut un raport despre performanța administrării și exploatării resurselor acvatice în perioada 2016 – 2019.Raportul arată un dezinteres total al Ministerului Agriculturii pentru acest sector.

Cifrele demonstrează clar acest lucru.
În 2016, România ocupa locul 16 în UE în privința producției piscicole. În 2019 eram pe locul 18. Bulgaria și Malta trecuse înaintea noastră. În Bulgaria producția a crescut cu 26%, în timp ce la noi a scăzut. Una dintre modalitățile prin care s-a întâmplat acest lucru a fost înființarea unor societăți mixte româno-bulgare. Peștele este pescuit în apele noastre, dar vândut apoi de către bulgari.
Ca urmare, nu este de mirare că 80% din peștele consumat în România este de import.

Care sunt problemele?
Raportul arată că fermele de acvacultură au o productivitate redusă, foarte apropiată de nivelul productivității piscicole a mediului natural.
În plus, lipsește producția din acvacultura marină, iar operatorii economici dețin ambarcațiuni și dotări insuficiente și învechite.
Dar cea mai mare problemă o reprezintă pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat.
Ce este de făcut?

În primul rând trebuie revăzută legislația în domeniu. PSD-ul a lăsat în urmă o serie întreagă de ordonanțe de urgență, ordine de minsitru, reglementări și proceduri, care mai de care mai stufoase, care nu fac altceva decât să îngreuneze activitatea operatorilor economici.

De aceea, toate acestea trebuie limpezite și revăzute. Prin urmare, am demarat o serie de întâlniri la Ministerul Agriculturii precum și la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților. Sper ca, în cel mai scurt timp, acestea să dea roade și legislația să fie modificat” a declarat Nicolae Giugea..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here