Nicolae Giugea : Orașul este, practic, lăsat la voia întâmplării, iar autoritățile dau vina pe natură. Și totul pe banii dumneavoastră.

0
237

Deputatul Nicolae Giugea sustine, intr-o postare pe pagina de Facebook, ca autoritățile craiovene încearcă să creeze impresia că a fost doar un dezastru natural, și nimeni nu este de vină.

Nicolae Giugea invoca unele motive care au dus la aceasta situatie si anume : canalizarea este subdimensionată, se asfaltează anapoda,se construiește ilegal si ipsește registrul spațiilor verzi impreuna cu cadastrul verde.

„Au trecut câteva zile de la furtuna care a devastat Craiova și asupra subiectului s-a așternut tăcerea. Autoritățile încearcă să creeze impresia că a fost doar un dezastru natural, și nimeni nu este de vină.
În realitate de vină sunt cei care au condus Craiova în ultimii 30 de ani. De ce? Să o luăm pe rând.
1. Canalizarea este subdimensionată
Rețeaua de canalizare este aceeași din anii 90. În cel mai fericit caz, doar s-a extins în zonele perifierice. Dar nu a fost niciodată recalibrată. S-a construit într-un ritm accelerat, dar canalizarea este aceeași de pe vremea când Craiova era în mare parte un oraș de case.
Acum 10 ani când ploua torențial se inunda doar la pod în Bariera Vâlcii. Acum se inundă tot orașul.
A.. și încă un amănunt – din luna asta prețul metrului cub de apă pluvială a crescut cu 34%.

2. Se asfaltează anapoda
Sunt zone din oraș, unde au fost asfaltate străzi, fără să existe canalizare pentru preluarea apelor pluviale. Și atunci de ce ne mirăm că străzile se transformă în râuri?
3. Se construiește ilegal
La fiecare furtună, zboară acoperișuri de blocuri construite ilegal. Ele sunt acolo de ani de zile, dar Primăria se face că nu le vede. În schimb vrea să îi amendeze pe cei care nu zugrăvesc fațada blocurilor.

4. Lipsește registrul spațiilor verzi și cadastrul verde
Copacii dezrădăcinați și aruncați de furtună sunt efectul unui alt mare neajuns – lipsa unui registru al spațiilor verzi. Municipalitatea ar trebui să știe exact ce spații verzi sunt în oraș, ce copaci, și care este starea fiecăruia. Copacii cu probleme ar putea fi tăiați înainte de a se produce astfel de accidente.
Orașul este, practic, lăsat la voia întâmplării, iar autoritățile dau vina pe natură. Și totul pe banii dumneavoastră”, scrie Nicolae Giugea pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here