Nicolae Giugea : Primăria îi amenință pe craioveni!

0
199

Deputatul PNL Dolj, Nicolae Giugea, face o analiza a celor intamplate in Craiova si aduce in discutie o lege prin care Olguta Vasilescu trebuia sa isi dea singur amenda pentru ca nu a respectat anumite prevederi.

„În mod sigur, Primăria Craiova este hotărâtă să îi pedepsească pe craioveni pentru că au ales-o pe Olga pentru încă un mandat. Imediat după alegeri, actuala administrație a falimentat Termo Craiova. Noua societate, Termo Urban. Și-a început în forță activitatea, tăind apa caldă la 15 asociații de proprietari. Apoi afacerea colectării deșeurilor din oraș a fost oferită pe tavă unei firme de partid care a reușit să umple Craiova de gunoaie în doar câteva săptămâni.
După care Primăria a cerut craiovenilor să semneze că sunt de acord cu reabilitarea termică a blocurilor pe fonduri europene. Locuitorii nu s-au lăsat păcăliți să semneze fără să știe ce, pentru ca apoi să fie puși să plătească, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.
Prin urmare, Primăria a trecut la represalii. Asociațiile au început să primească somații prin care proprietarii sunt obligați ca în 6 luni să zugrăvească, pe banii lor, blocurile. În caz contrar Poliția Comunitară amenință cu amenzi.
Se vede că polițiștii comunitari au terminat de dat amenzi celor care mănâncă semnințe pe stradă și vor să treacă la următorul nivel. Doar că pălăria asta este prea mare pentru ei.
Dacă tot vor să aplice legea pe care o invocă (OG 21/2002, modificată prin Legea 273/2020) le indic unele articole pe care le-ar putea aplica.
Art. 8
Consiliile locale și primăriile au obligația să asigure:
l) repararea, întreținerea și modernizarea rețelei de distribuție a apei;
p) amenajarea, potrivit planului urbanistic general, și întreținerea spațiilor verzi, a parcurilor, gradinilor publice, a terenurilor de sport și de joaca pentru copii, a celorlalte locuri publice de agrement;
Articolul 20
Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de primar:
d) lipsa de preocupare pentru păstrarea, conservarea, repararea și restaurarea monumentelor de orice natura de pe teritoriul comunei sau orașului;
e) neelaborarea și nesupunerea spre aprobare consiliului local de către primar a proiectelor de hotărâri prevăzute la art. 18.
(Articolul 18 Detalierea obligațiilor și responsabilităților concrete care revin instituțiilor publice, agenților economici, celorlalte persoane juridice, precum și cetățenilor, potrivit prevederilor prezentei ordonanțe, se face prin hotărâri ale consiliului local, la propunerea primarului.)
Articolul 22
Amenzile prevăzute la art. 21 se aplică primarului și sunt suportate de acesta.
Așadar, să dovedească Poliția Locală că a luat în serios acest act normativ și a tras la răspundere Primarul și apoi să îi amenințe pe craioveni.
Și, pentru că veni vorba de fațade de blocuri, parcă dosarul cu pricina a fost redeschis, nu?” a scris Nicolae Giugea pe reteaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here