Nicolae Giugea: RAT Craiova se pregateste de insolventa?

0
25

Candidatul PNL la Primaria Craiova, Nicolae Giugea face azi referire fata de RAT Craiova. Deputatului PNL Dolj explica situatia in care se afla Rat Craiova dar si faptul ca se pregateste de insolventa .

„In ultimul raport al Primarului prezentat in Consiliul Local, Genoiu s-a laudat cu minunatele realizari ale RAT Craiova sub ocarmuirea lui Sorin Manda, cumnatul ”duamnei”.
In realitate situatia RAT nu este deloc roza, asa cum se lauda administratia pesedista, ba chiar este critica.
La 31.12. 2018 RAT avea datorii de 17,5 milioane lei. Peste un an, pe 31.12.2019 datoriile au crescut la 20 de milioane de lei. Asa arata managementul ”performant” al lui Sorin Manda. Din aceasta suma 9,5 milioane reprezinta obligatii restante fata de bugetul de stat si al asigurarilor sociale.

Cu alte cuvinte angajatii RAT trebuie sa stie ca vor avea o mare surprinza la pensie pentru ca RAT nu le plateste sumele cuvenite. In timp ce Olga se bate cu pumnul in piept ca vrea sa creasca pensiile oamenilor, cumnatul ei ii lasa pe angajatii RAT fara pensii. Asta da familie social-democrata!

Citeste si ...  Stefan Stoica,Presedintele PNL Dolj:Respingerea candidaturii lui Flori Ovidiu Aurelian la Primaria Isalnita ramane definitiva! Tribunalul a respins apelul PSD Dolj..

In martie 2020 RAT Craiova a facut o esalonare cu ANAF pentru 5 milioane de lei, sume datorate bugetului de stat. In perioada in care Olga il injura de zor pe Catu, cumnatul ei se ducea cu caciula in mana la ANAF milogindu-se sa fie pasuit. Rezultatul – nu a platit niciun leu din aceasta datorie, chiar si dupa esalonare, si acum suma s-a dublat.

Anul trecut RAT a contactat o linie de credit de 3 milioane de lei pentru a putea functiona. Suma fiind insuficienta, in aprilie Primaria a aprobat ca RAT sa suplimenteze linia cu 2 milioane de lei.
In 25 iunie 2020, primaria a aprobat un alt imprumut de 6 miloane de euro de la BERD cu o dobanda intre 2 si 2,25 peste EURIBOR. Contractul este semnat de RAT si de Primarie. Pentru a face o comparatie, Guvernul PNL pe care Olga il tot critica s-a imprumutat cu o dobanda totala de 2,7%.

La 30.06.2020 RAT Craiova avea doar la furnizori datorii de 7 milioane de lei, iar din datoriile la stat nu a platise un leu.
Formula manageriala este dupa se vede simpla – la RAT se traieste din datorii si pe banii Primariei. Nu e de mirare ca din cifra de afaceri totala a RAT Craiova, 65% reprezinta subventii.
Daca RAT Craiova va continua sa traiasca din imprumuturi, si nu isi va plati datoriile, are toate sansele sa o ia pe urma Termo Craiova care se zbate de ani buni in insolventa si este aproape de faliment.” a declarat Nicolae Giugea pe reteaua de socializare ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here