Nicolae Giugea,despre situatia de la Termoficare : Faliment cu repetiție!

0
60

Tribunalul Mehedinti a aprobat luni, 29.03.2021, cererea de faliment a SC Termo Craiova SRL. Judecatorul sindic a aprobat cererea principalului creditor, CEO si a declarat falimentul furnizorului de caldura, Termo. Masura pune sub semnul intrebarii furnizare de caldura catre populatie. Din acest moment soarta Termo este in mana creditorilor si a lichidatorului judiciar, Siomax.

„Termoficarea din Craiova este oficial în faliment. Se știa că se va ajunge aici de ani de zile. Mai exact din 2015 de când s-a declarat insolvența. Atunci, la Tribunalul Dolj s-a pronunțat, în primă instanță, falimentul. Procesul a fost strămutat la Severin, unde a fost aprobat așa zisul plan de redresare. În fapt, de atunci și până acum nu s-a întâmplat nimic, în afară de faptul că administratorul judiciar a încasat 2,5 milioane de euro.

Practic, PSD a găsit mijlocul prin care a scos bani dintr-o societate falimentară, ducând de râpă întregul sistem de termoficare al orașului.
Societatea nou înființată, Termo Urban nu a fost capitalizată și nu se știe, practic cum va funcționa. De altfel, Primăria nu pare deloc interesată să refacă sistemul de termoficare al orașului.

Când a început campania de strângere de semnături pentru reabilitarea termică a blocurilor, administratorii asociațiilor au fost informați că ”trebuie să convingă oamenii să semneze, pentru că termoficarea oricum se închide și vor trebui instalate centrale de bloc”.
După ce salubritatea a fost pusă pe butuci și sistemul de Termoficare a fost falimentat, urmează și celelalte regii.
Craiova este un oraș falimentar.” a declarat Nicolae Giugea..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here