Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva candidatului AUR la primăria Constanța

0
128

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva candidatului AUR la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, pentru modul în care a vorbit despre persoanele cu depresie.

Într-un live pe Facebook acordat la sfârșitul săptămânii trecute, candidatul partidului AUR la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, a avut un derapaj halucinant la adresa persoanelor care suferă de depresie:

„Dom le, dacă ești depresiv, trebuie să vină primăria să-ți dea niște bani să nu mai fi depresiv. N-ai luat destulă bătaie când erai mic dacă… știți că pe vremea mea se trata depresia cu bătaia. Acum, gata, toți sunt depresivi, tinerii sunt depresivi și „ce-ai?”, „sunt depresiv dom`le… ia să-mi dea primăria niște bani că sunt depresiv”, este declarația completă a candidatului lui George Simion.

În atare context, Nicu Ștefănuță a decis să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma acestui derapaj, întrucât discriminează în mod real toate persoanele care suferă de depresie.

„Ca raportor pentru dosarul de sănătate mintală în Parlamentul European, domnul Cupșa se află într-o foarte gravă eroare. În România, depresia este subdiagnosticată. În România, ședințele de terapie mintală nu sunt decontate, iar oamenii nu își permit să meargă la psiholog. Eu am cerut ca cel puțin 30 de astfel de ședințe să poată fi decontate la nivelul tuturor statelor membre. Mai mult decât atât, instigarea la ură și la violență se pedepsește, discriminarea pe motive de boală se pedepsește.

Ceea ce spune candidatul lui Simion încalcă grav legislația, dar mai ales, discriminează atâția oameni. Să nu uităm că în România, peste un milion de oameni suferă de depresie, majoritatea tineri, și cu siguranță numărul este mult mai ridicat, întrucât depresia este subdiagnosticată. Oamenii au nevoie de ajutor, în niciun caz neglijați sau puși la zid. Trebuie să fim empatici și să căutăm soluții pentru aceste persoane. De aceea, un asemenea derapaj nu trebuie trecut cu vederea, și nici partidele extremiste nu ar trebui să fie votate, tocmai din acest motiv. ”, a explicat europarlamentarul independent român.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.