Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Greens/EFA) anunță că astăzi, 10.04.2024, își va depune candidatura independentă pentru alegerile europarlamentare de anul acesta. În ciuda celui mai înalt prag din Europa, Nicu Ștefănuță, împreună cu echipa sa de voluntari a reușit să strângă cele 100.000 de semnături necesare candidaturii.

”Aceasta nu este o victorie personală, ci o victorie a unei întregi generații neascultate de politicienii de azi, a tinerilor care își doresc să trăiască într-o Românie modernă, progresistă, verde, deschisă către lume. Nu aș fi reușit fără tinerii care au crezut în programul meu politic și care, în ultimele 25 de zile, au stat zi de zi în stradă pentru a strânge semnături. Le sunt foarte recunoscător pentru că luptă împreună cu mine pentru drepturi egale pentru toți, terapie decontată, orașe verzi, transport public gratuit, locuințe pentru tineri”, declară Nicu Ștefănuță.

În ciuda pragului mare impus de către stat, campania lui Nicu Ștefănuță a generat entuziasm în rândul tinerilor și a fost susținută activ de către creatorii de conținut relevanți pentru întreaga generație Z.

”Europa monitorizează situația absurdă și rușinoasă în care se găsesc independenți la alegerile europarlamentare care trebuie să strângă 100.000 de semnături doar pentru a candida, prag existent doar în Rusia. În semn de susținere, co-președinta Verzilor Europeni, Melanie Vogel, va fi azi la București la depunerea semnăturilor care va avea la ora 18 la BEC.”, adaugă Nicu Ștefănuță.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *