Europarlamentarul Nicu Ștefanuță, a sesizat astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în urma unui alt derapaj xenofob și discriminatoriu al liderului AUR, George Simion.

Conform relatărilor din presă, prezent la o conferință despre Europa, George Simion a criticat discursul nefericit al lui Marcel Ciolacu „Am râs cu toţii. Nimeni nu a spus că prim-ministrul ar fi rasist. Ştim cu toţii că a fost o glumă. Nu este moldovean, probabil este rom”. Totodată, a făcut o declarație discriminatorie la adresa comunității LGBTQ „Adesea, între puţinele idei promovate de Ambasada SUA şi de Comisia Europeană despre România e cea potrivit căreia am fi nişte sălbatici pentru că susţinem că pruncii se nasc din dragostea dintre un bărbat cu o femeie”

Acesta nu este primul derapaj de acest fel, când George Simion folosește etnia romă pentru glume care au ca și scop umilirea adversarilor politici. Pe 8 aprilie 2024, chiar de Ziua Internațională a Romilor, acesta insinua că singura limba străină pe care ar vorbi-o Marcel Ciolacu este limba romă.

Discursul politic în care o etnie este luată drept instrument de batjocură, de umilire, este unul periculos pentru că încurajează discursul urii, discriminarea și rasismul. Pentru România, o țară care a practicat timp de cinci secole sclavia romilor, acest subiect nu doar că este delicat, ci este o rană deschisă în istoria României care nu a fost încă vindecată.
De asemenea, prin a doua declarație, dl. Simion a avut un discurs vădit homofob, întrucât mesajul transmis nu este unul de factură biologică sau pentru propagarea speciei umane, ci unul contra comunității LGBTQ. Această comunitate devine inferioară sau chiar lipsită de drepturi sub pretextul invocat în cadrul discursului amintit anterior, iar drepturile fundamentale trebuie să fie recunoscute tuturor.

De aceea, orice politician român care se reclamă european, trebuie să se sesizeze când există astfel de derapaje.

„ AUR este un pericol pentru societate, pentru că nu fac decât să semene ură. George Simion prin glumele lui xenofobe încurajează discursul urii și discriminarea. Nu doar că nu este acceptabil un discurs care are ca țintă o etnie, însă este nedrept pentru romi pentru câte au îndurat în România, să fie tratați mereu cu dispreț. Din păcate, în România europeană, clasa politică a făcut prea puțin pentru romi, implicit pentru a combate discriminarea și rasismul. În ceea ce privește comunitatea LGBTQ+, aceasta este mereu ținta atacurilor celor de la AUR, și nu trebuie uitat că această comunitate are nevoie de sprijinul tuturor politicienilor, pentru că trebuie să avem drepturi egale, indiferent de etnie, sex, gen. De aceea, liderul AUR ne arată că se poate și mai rău, din acest motiv trebuie să răspundă pentru declarațiile facute”, a declarat europarlamentarul independent, Nicu Ștefănuță.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *