Nicusor Rosca, prefectul Judetului Dolj: Persoanele care vin din zonele rosii vor intra in carantina

0
9

Inca de la inceput vreau sa le transmit locuitorilor din Dolj ca starea de urgenta va fi instituita doar pentru binele nostru, al copiilor, al bunicilor, al familiei noastre. Aceasta masura a fost luata si in alte tari, tocmai in scopul de a ne proteja. Vreau sa indemn oamenii sa isi pastreze calmul, sa fie solidari cu cei de langa ei si pe cat posibil sa limiteze deplasarile de la domiciliu in aceasta perioada.

Institutiile ce activeaza in cadrul Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Dolj sunt pregatite cu masuri in vederea prevenirii si limitarii raspandirii COVID -19.
In acest sens, persoanele fara simptome care vin din zonele rosii vor intra in carantina, iar cetatenii care sosesc din tari unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri de infectii, se vor izola la domiciliu pentru 14 zile.
Vreau sa le reamintesc doljenilor faptul ca trebuie sa limiteze contactul cu alte persoane, sa se informeze din surse oficiale si sa nu transmita mesaje de panica altor persoane.
La Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Victor Babes” din Craiova sunt internate noua persoane, trei din judetul Dolj, iar restul din alte localitati ale Olteniei.
Avem in acest moment 149 de persoane in carantina, 474 persoane aflate in izolare si 339 persoane iesite din izolare.
In incheiere, le multumesc tuturor celor implicati in gestionarea acestei situatii, asigurandu-i de suportul meu constant.
Este vorba despre medici, personalul din unitatile sanitare, pompieri, politisti si jandarmi. Doar uniti si respectand regulile vom putea trece sanatosi peste aceasta perioada!

Citeste si :   Efectul salariilor date de PSD ! Primaria Carpen cheltuie lunar aproape 30.000 de lei pe salarii

Nicusor Rosca, Prefectul Judetului Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here