NOI RESTRICTII IN SPANIA! CETATENII ROMANI, OBLIGATI SA PREZINTE UN TEST NEGATIV PENTRU COVID-19 LA INTRAREA IN TARA

0
48

Spania a impus noi restrictii! Astfel, cetatenii romani sunt obligati sa prezinte un test negativ pentru COVID-19 la intrarea in tara, incepand cu data de 23 noiembrie.
Toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat vor fi obligate, incepand cu data de 23 noiembrie, ca la intrarea pe teritoriul Spaniei sa prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru coronavirus. Romania se regaseste pe lista tarilor vizate, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

 

„Astfel, incepand cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusa obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei de catre toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie sa fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrarii pe teritoriul spaniol”, se precizeaza in comunicatul MAE.

MAE reaminteste ca toate persoanele care calatoresc spre Regatul Spaniei trebuie sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es. Ulterior completarii formularului, va fi generat un cod unic QR de sanatate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul de destinatie/punctele de control ale frontierei. Avand in vedere noile conditii, formularul va include o rubrica suplimentara privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, la sosirea in Regatul Spaniei, autoritatile spaniole pot solicita calatorilor dovada in original a testului PCR (in format digital sau pe hartie), document care trebuie sa fie redactat in limba spaniola sau engleza, sa cuprinda numele si prenumele calatorului, datele documentului de identitate national sau al pasaportului cu care se va legitima, data realizarii testului, datele unitatii medicale care a realizat testul si rezultatul negativ al testului.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here