Noi vrem RESPECT nu pomeni ! Suntem impotriva OUG care da bani presei ..

0
13

Guvernul Orban a decis sa aloce 200 de milioane de lei (circa 40 de milioane de euro) către presa din România. Aceștia urmează să fie alocați către televiziuni, radiouri și publicații online sub forma unei campanii de informare, dar Ordonanța vorbește explicit despre susținerea financiară a instituțiilor mass-media afectate de scăderea încasărilor din publicitate.

De la bun inceput putem spune ca acest OUG este pentru presa centrala . Mogulii PSD probabil si-au deschis sampania odata cu publicarea acestui OUG dar noi nu facem acest lucru .

Cine este avantajat ? Cei cu sute de mii de vizualizari zilnice ! Presa locala si o parte din cea nationala este aruncata la tomberon ..

Acesti bani puteau sa ajunga la populatie prin diverse metode ..

In primul rand Guvernul ar putea sa aloce acesti bani prin achizitionarea mastilor (care devin obligatorii din 15 mai) si distribuirea acestora in mod gratuit ..

In al doilea rand am putea dota spitalele care inca lupta cu Covid-19 . Se putea cumpara sistemele PCR si testarea trecea la alt nivel ..

In al treilea rand acesti bani se puteau duce la administratiile locale pentru programe de ajutorare a persoanelor care au fost puternic afectate de aceasta criza ..

In afara de aceste argumente avem si altele :

  1. Acest OUG nu are criterii de integrare ;
  2. Sunt încurajate click-bait-ul și falsele breaking-news-uri;
  3. Distrugeti credibilitatea presei care si asa este intr-o mare cadere .

Jurnal de Oltenia nu este de acord cu asemenea OUG ! Noi vrem RESPECT !

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here