Olguta Vasilescu cere Guvernului relocarea Penitenciarului Craiova

0
21

Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, anunţă, luni, că a cerut Guvernului includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

“Am solicitat, astăzi, Guvernului României, printr-o adresă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane. Memorandumul prezentat de Ministerul Justiției prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași, Ploiești, Timișoara și secția exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se amintește faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme și riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru poliția penitenciară. Deși Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu și chiar și o grădiniță, acesta nu a fost inclus în lista Ministerului Justiției. Astfel, am solicitat Guvernului României să țină cont de doleanțele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localității.”, a scris, luni, pe Facebook, Olguţa Vasilescu.

La nici o ora dupa ce a anuntat pe reteaua de socializare, edilul Craiovei a adaugat pe reteaua de socializare: “Vicepremierul Marian Neacșu și doamna ministru Alina Gorghiu mi-au confirmat telefonic că urmează să prindă și Craiova în lista orașelor care vor putea să mute penitenciarele în afara zonei centrale, ca urmare a demersurilor Primăriei Craiova.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.