Olt : Carantină în comuna Vişina Nouă

0
60

Începând cu data de 03 Martie a.c., în conformitate cu Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în comuna Vişina Nouă a fost instituită zonă de carantină

Începând cu 03.03.2021, ora 20:00, ţinând cont de incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, în baza Ordinului Şefului D.S.U. nr. 6557 din data de 03.03.2021 a fost instituită carantina zonală în comuna Vişina Nouă, pentru o perioadă de 14 zile.

Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice şi verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de poliţişti, au misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Facem precizarea că purtarea măştii este obligatorie, atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reşedinţei este interzisă.

Intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forţele de ordine.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here