Olt : Continua investitiile in Bals .. Spitalul va avea RMN,CT si sectii noi in policlinica..

0
249

Orasul Bals este intr-o continua dezvoltare iar proiectele au reusit sa ocupe toate domeniile de interes. Fie ca vorbim de educatie sau de sanatate , Bals reuseste sa se dezvolte alegand cea mai buna solutie – fondurile nerambursabile …

Si de aceasta data , Primarul orasului Bals, Madalin Ady Teodosescu a reusit sa atranga inca 3 milioane de lei.
Spitalului Orasenesc din Bals se transforma si devine un centru de sanatate important pentru toata regiunea.
In acest moment sunt gata Neonatologia si Chirurgia. Noutatea este ca pacientii vor beneficia de imagistica prin intermediul unui aparat RMN si a unui computer tomograf, ceea ce va creste calitatea actului medical, prin diagnostic rapid. O alta veste buna este aceea ca, prin extinderea Ambulatoriului, vor fi infiintate trei sectii noi – gastroenterologie, endocrinologie si urologie.

Conform fisei tehnice a proiectului, implicatia sociala a acestui proiect o reprezinta faptul ca prin punerea in functiune a acestui obiectiv de investitii se vor asigura conditii optime pentru desfasurarea activitatii cabinetelor medicale din spital.

Se vor imbunatati conditiile de confort termic interior, vor fi reduse pierderile de caldura si consumul energetic, se vor reduce costurile de intretinere pentru incalzire si apa calda de consum. Un lucru important este reudcerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie, ceea ce va conduce la utilizarea eficienta a resurselor de energie, in conformitate cu Strategia Europa 2020 cu orizonturi 2030.

Valoarea totala a proiectului (inclusiv finantarea nerambursabila): 3.537.804,09 lei, din care :

FEDR – 2.618.097,37 lei
Bugetul de Stat – 400.414,87 lei
Buget Local – 519.291, 85 lei
Valoare finantare nerambursabila – 3.018.114,53 lei.

„Dupa dotarea si amenajarea saloanelor spitalului, modernizarea policlinicii Bals, extinderea cabinetelor de specialitate, urmeaza sustinerea unor investititii pentru un centru de imagistica medicala ce include tomografie computerizata si RMN, astfel ca locuitorii orasului Bals sa dispuna si de aceste servicii medicale”, a anuntat ieri Madalin Ady Teodosescu, dupa o noua vizita in spital.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here