OMV Petrom face apel la factorii politici din Austria, afirmând că susține ferm atât aderarea României, cât și a Bulgariei la Schengen.

0
220

OMV Petrom, companie din România controlată de gigantul austriac OMV, vine cu o solicitare urgentă către cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și echipa sa.
OMV Petrom sare în apărarea României în privința aderării țării noastre la Schengen.

OMV a transmis astăzi că speră ca decidenții să ajungă la o soluție cât mai curând, precizând că, având în vedere că deține operațiuni și în România, și în Bulgaria, decizia Guvernului Austriei are un impact negativ asupra companiei.

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat, pentru ZF, compania.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here