Pachetele cu produse de igiena oferite de Guvernul Romaniei se vor distribui si in Craiova incepand cu 13 iulie

0
8

Primaria Municipiului Craiova si Directia Generala de Asistenta Sociala Craiova,cu sprijinul Guvernului Romaniei, anunta ca, incepand cu data de 13 iulie 2020, se vor distribui produsele de igiena, conform OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor masuri necesare in vederea implementarii Programului operational Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD.

Aceste pachete cu produse de igiena au fost achizitionate de Guvernul Romaniei, printr-un proiect finantat in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

In cadrul programului POAD 2019-2021, conform cadrului legal in vigoare, vor fi distribuite 6 produse de igiena fiecarui beneficiar intr-un pachet ce contine: periuta de dinti (5 buc), pasta de dinti (300 ml), sapun lichid (500 ml), sampon copii (800 ml), sampon adulti (500 ml), detergent rufe (2700 g).

Produsele vor fi distribuite catre categoriile de persoane cele mai defavorizate care sunt destinatarii finali, in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014, si anume:

1.Familiile si persoanele singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

Citeste si ...  Peste 3,2 milioane de euro vor fi alocate pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19 de către SCJU Craiova

2.Familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Distribuirea produselor de igiena se face in spatiul care apartine Liceului Tehnologic Auto – Sala de Sport, situat in Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, in zilele de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 13.00.

In vederea respectarii masurilor legale in vigoare pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, beneficiariivor fi programati sa se prezinte prin contactarea telefonica realizata de catre functionarii Directiei Generale de Asistenta Sociala Craiova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here