Pacienții care s-au infectat cu tulpină Omicron NU au dezvoltat forme severe

0
126

Tulpina africană Omicron intrigă oamenii de știință. Medicii au constatat că pacienții infectați nu au dezvoltat forme severe, iar simptomele cele mai acute sunt durerile în corp și oboseala extremă, resimțite de persoanele tinere care au contactat virusul.

Tulpina africană Omicron reprezintă un motiv de îngrijorare pentru oamenii de știință, în special din cauza celor peste 30 de mutații.
Medicul Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), a declarat că pacienții, infectați până la acest moment cu tulpina Omicron, nu au dezvoltat forme severe de Covid, iar simptomele care predomină sunt acelea de dureri în corp și oboseală extremă.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a mai spus ea.

Potrivit expertului, cazurile de infectare cu Omicron, depistate în Africa de Sud, nu sunt grave, însă concluziile sunt încă neclare, având în vedere că studiile cu privire la această nouă variantă se află în stadiu incipient.

Coetzee a mai menționat că pacienții infectați cu Omicron nu au necesitat internare directă în spital, însă există îngrijorare cu privire la consecințele pe care tulpina ar putea să le aibă asupra persoanelor în vârstă.

Specialistul Angelique Coetzee a mai adăugat că simptomele infectării cu Omicron sunt neobișnuite și a precizat că a fost prima care a alertat autoritățile cu privire la o nouă variantă, după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat mai mulți pacienți cu simptome de Covid-19 nemaiîntâlnite la alte persoane infectate.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here