Papa Francisc doneaza cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România

0
40

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din România, acestea urmând să fie direcționate către Suceava, potrivit VaticanNews.va. Echipamentele medicale pleacă din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la București și mai departe la Suceava.

Din voința Papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava.

Prin episcopul diecezei de Iași, Papa Francisc transmite totodată direcțiunii spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa și le împarte cu afecțiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare și mângâieri cerești.

Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în țară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de medicii din Italia.

Citeste si ...  România infectată de COVID-19! In judetul Dolj au fost raportate 100 de cazuri ..

Tot joi, două ventilatoare și diverse echipamente medicale au plecat din Cetatea Vaticanului și vor ajunge la spitalul din Lecce, în sudul Italiei, și trei, la Madrid, capitala Spaniei.

Papa Francisc trimite cinci ventilatoare bolnavilor din România: card. Krajewski

De ziua sa onomastică, papa Francisc trimite o îmbrățișare bolnavilor din România: card. Konrad Krajewskihttps://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2020-04/papa-francisc-ventilatoare-bolnavi-covid19-romania.html

Gepostet von Vatican News am Donnerstag, 23. April 2020

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here