Parlamentul a votat, toti pensionarii speciali vor fi impozitati cu 85%

0
2

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu o uriasa majoritate impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Au fost inregistrate 307 voturi ”pentru” si un singur vot impotriva.

„Azi traim o noua miercure alba in Parlament, in care Parlamentul isi intoarce fata catre popor si asculta ce vrea poporul. Sigur ca acum sunt foarte multi procurori, sefi din armata care sunt suparati. Dar se face dreptate pentru militari si politisti unde discrepantele intre cei care au muncit si cei care au fost la birou erau imense.

Formula de azi afecteaza sefia. Erau pensii nesimtite. PNL a dus la bun sfarsit un proiect de lege care prevedea abrogarea pensiilor speciale. CCR ne-a spus ca nu e in regula si ne-a lasat portita impozitarii. Si ma bucur ca am putut sa facem aceasta lege. Fara un consens politic acest lucru nu s-ar fi putut intampla”, a declarat in plen deputatul PNL Florin Roman.

„Pensiile speciale sunt furt. Legea a fost bagata pe repede inainte in comisii. Proiectul nu trebuia facut pe genunchi, dar e bine ca impozitam aceste pensii speciale. Renuntam astazi la acest sistem rusinos care le-a permis unora sa aiba pensii de 76.000 de lei”, a subliniat deputatul USR Claudiu Nasui.

Citeste si ...  Masca de protectie , un fleac pentru Olguta Vasilescu ! Duamna continua sa sfideze, refuza sa poarte masca la intalnirile cu pensionarii.

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat si ea ca „toate categoriile vor fi impozitate, fie ca e vorba de functionari parlamenatri, personal din viatia civila, primari, parlamentari, politisti, militari si chiar si fostii sefi ai statului roman. Nu mai exista vreo categorie care sa nu fie impozitata”.

Conform unui amendament de la PSD, PNL si USR, „pensiile cu valoare de pana la 2.000 de lei inclusiv nu se impoziteaza, cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 se impoziteaza cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impoziteaza cu 85%, pentru ceea ce depaseste suma de 7.001 lei”.

Da o stea articolului !

 / 3Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here