PARTIDUL VERDE: ANGAJAMENTUL VERDE

0
35

Adrian Tudor, Președintele Partidului Verde GORJ: ”Propunem tuturor candidaților la funcțiile de primar  din intreaga tara și tuturor candidaților la funcțiile de președinte al Consiliilor Județene, asumarea publică, prin semnătură, a Angajamentului Verde

 

Iată textul documentului pe care Partidul Verde îl propune tuturor candidatilor la alegerile din 27 septembrie si pe care îl va înmâna,  în primul rând,  candidaților  la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu și  candidaților la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj.

 

                      Angajamentul Verde

 

                                           Natura are întodeauna dreptate!

 

Eu (numele si prenumele), candidat la funcția de primar/ președinte al Consiliului Județean,

Conștient de efectul dramatic al poluării asupra calității vieții oamenilor,

Responsabil pentru îndeplinirea la timp a obiectivelor climatice asumate de țara noastră,

În deplin respect pentru Constituția României care prevede la art.35(1) că.”Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic” și la  art. 35(2) că :”Persoanele fizice și juridice au îndatorirea de a proteja si a ameliora  mediul înconjurător

Mă oblig, în fața cetățenilor ca pe întreaga perioadă a mandatului meu:

  1.  Să nu iau nicio inițiativă, decizie, măsură de politică publică prin care să aduc atingere mediului înconjurător și sănătății publice.
  2. Să respect și să impun respectarea tuturor legilor cu incidență asupra mediului, de la cele privind exploatarea masei lemnoase pînă la cele privind managementul deșeurilor.
 • Să iau măsuri concrete privind extinderea suprafațelor verzi, an de an, având ca țintă minimală atingerea mediei europene. (26 mp/locuitor). 
 • Să asigur un acces echitabil la spațiile verzi tuturor locuitorilor indiferent de statutul lor rezidențial (centru-periferie).  
 • Să generalizez colectarea selectivă a deșeurilor. 
  1. Să asigur tuturor locuitorilor acces autorizat la rețele curate, autorizate de apă potabilă.
 • Sa încurajez și să facilitez transportul nemotorizat prin construcția de piste pentru bicicliști în interiorul localităților dar și de legătură între localități.  
  1. Să nu permit ca activitățile de extindere urbană să afecteze arealul verde. 
 • Să valorific în favoarea comunității și a mediului toate terenurile abandonate.  
 1. Să încurajez folosirea tehnologiilor digitale/ a soluțiilor verzi pentru monitorizarea performantă a calității apei și aerului, inclusiv pentru renaturarea tuturor malurilor  afectate ale râurilor și a tuturor suprafețelor acvatice.
 2. Să descurajez orice activitate economică prin care deșeuri  din străinătate să fie aduse în  comunitatea in care am fost ales.

 

Ma angajez să prezint anual in fața comunității un raport  de progres în privința tuturor acestor măsuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here