Pelerinajul la Sfânta Parascheva a avut un număr record de credincioși

0
165

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost dusă înapoi în Catedrala Mitropolitană. Iau sfârșit, astfel, cele nouă zile de pelerinaj, care au umplut străzile Iașiului de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării. Peste 260 de mii de oameni s-au închinat la raclă şi şi-au pus toată speranţa în puterea Sfintei Parascheva.

În anul 2019, înainte de pandemie, s-a înregistrat cel mai mare număr de oameni care au mers la Iași pentru pelerinaj, de aproape 200.000, transmitea la acea vreme PRO TV.

După nouă zile în care a fost depusă la loc de cinste într-un baldachin plin de flori, racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost dusă înapoi în Catedrala Mitropolitană.

Peste 260 de mii de pelerini, un număr record, au venit la Iași pentru a-i aduce Sintei Parascheva flori. S-au închinat, s-au rugat și au plecat plini de speranță în puterea ei tămăduitoare. Au fost cozi chiar și în ultima zi de pelerinaj. Credincioșii au avut, însă, de așteptat mult mai puțin decât în zilele anterioare.

Racla cu moaştele Sfântului Cuvios Paisie de la Mănăstirea Neamţ, care au stat alături de cele ale Paraschevei pe toată durata pelerinajului, va mai rămâne până luni spre închinare la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here