Percheziţii în Dolj, la persoane bănuite de trafic de minori şi trafic de persoane

0
144

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut, ieri, mai multe percheziţii în Dolj, la domiciliile unor persoane cercetate în două dosare penale de trafic de minori şi trafic de persoane.

“La data de 03.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Craiova au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județul Dolj, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
Din materialul probator administrat a rezultat că începând cu anul 2022, un făptuitor a racolat o victimă minoră, în vârstă de 15 ani profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia și simulând sentimente de iubire, pe care ulterior a obligat-o să practice prostituția pe raza municipiului Craiova, obținând astfel importante sume de bani.

Același făptuitor a înlesnit altei persoane vătămate practicarea prostituției, adăpostind-o în diverse imobile închiriate de la un alt făptuitor care avea cunoștință despre activitatea infracțională.
Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au explicat anchetatorii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.