PERCHEZITII IN DOLJ

0
6

In aceasta dimineata, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza 13 perchezitii in Bucuresti, Vrancea si Dolj la sediile unor societati comerciale si locuintele unor persoane banuite ca, prin prezentarea unor date nereale, ar fi obtinut finantare pentru 3 autoturisme si un utilaj agricol. Ulterior, bunurile ar fi fost instrainate ilegal catre persoane din afara tarii.

La data de 11 iunie 2020, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti efectueaza 13 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Vrancea si Dolj, la locuintele unor persoane si sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii ca, in perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infractionala formata din mai multe persoane ar fi indus in eroare functionarii a doua societati de leasing din Bucuresti.

Pentru obtine finantarea solicitata, membri gruparii ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a doua societati comerciale, cu sediul in Bucuresti si Giurgiu, intrand astfel in posesia a 3 autoturisme si a unui utilaj agricol.

Citeste si ...  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Dolj a anunțat noi masuri ..

Ulterior, bunurile ar fi fost instrainate fara drept, contrar contractelor incheiate, catre persoane din afara tarii, in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, cauzand astfel un prejudiciu de 192.797 euro si 140.155 lei.

Politistii au pus in aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite, acestea urmand a fi audiate la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si la sediul I.P.J. Vrancea.

La actiune participa politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, politisti cu atributii de investigare a criminalitatii economice din cadrul inspectoratelor de politie judetene Vrancea si Dolj, sprijiniti de specialisti criminalisti din cadrul serviciilor criminalistice Vrancea si Dolj, precum si de echipe din cadrul Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale.

In cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here