Peste 1.000 de conducători de biciclete și trotinete electrice au fost sancționați de polițiști, în urma unei acțiuni derulate pe parcursul a 2 zile, în 18 județe și în Capitală.

0
220

În perioada 30 iunie – 1 iulie a.c., polițiști de rutieră și ordine publică din Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mehedinți, Buzău, Dolj, Maramureș, Mureș, Neamț, Timiș, Brăila, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea și București au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere grave în care sunt implicați conducătorii de biciclete și trotinete electrice, aplicând 4.002 sancțiuni contravenționale.

3.826 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 696 au fost pentru abaterile săvârșite de conducătorii de biciclete, 408 pentru abaterile săvârșite de conducătorii de trotinete și 2.722 pentru alte abateri.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Autorităţile amintesc care sunt regulile de circulaţie, pentru aceste categori de participanţi la trafic:

  • Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele şi trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h.
  • Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.
  • Bicicletele, mopedele şi trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente.
  • Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare.
  • Casca de protecţie este obligatorie pentru conducătorii de biciclete şi trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
  • Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here