Peste 6.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, în 9 localități

0
141

Peste 6.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din nouă unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cele 6.295 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din orașul Dăbuleni și din comunele Argetoaia, Carpen, Catane, Grecești, Ostroveni, Perișor, Piscu Vechi și Scăești. Lucrările de cadastru au început în perioada 2020-2021 și au vizat o suprafață totală de 4.161,0702 de hectare.
Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor nouă UAT-uri de către directorul OCPI Dolj, Alin Victor DUMITRESCU.

„Până la această dată, în județul Dolj, au fost eliberate gratuit 335.332 de cărți funciare. În cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), acordată în acest an, 75 de primării din cele 76 eligibile au semnat contracte de finanțare cu OCPI Dolj pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni. Suma alocată fiecărei primării este de 160.000 de lei.
Alte 31 de comune beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În Brădești și Pielești lucrările au fost finalizate, iar în comunele Dioști, Bistreț, Rast, Leu, Giurgița, Moțăței, Calopăr, Cetate, Maglavit, Poiana Mare și Teslui lucrările sunt în derulare.”, a precizat Alin Victor DUMITRESCU, directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 104 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here