Plenul reunit al Parlamentului nu a mai votat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Ludovic Orban

0
19

Plenul reunit al Parlamentului nu a mai votat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Ludovic Orban, pentru că nu a fost cvorum. PSD nu a reușit să adune în sala de ședință a Parlamentului suficienți senatori și deputați astfel încât moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o să fie dezbătută și votată. Doar 226 de parlamentari au fost prezenți în sală, cvorumul fiind de 233.

În contrapondere cu neseriozitatea PSD, care a inițiat o moțiune de cenzură fără șanse, premierul Ludovic Orban s-a prezentat în Parlament pregătit să explice concret ce a făcut Executivul pe care îl conduce pentru români.
Parlamentarii PNL au ieșit din sală, pentru a nu participa la mascarada PSD, dar au lăsat pe locurile lor exemple concrete referitoare la realizările Guvernului PNL.
Premierul Ludovic Orban: ”Este o moțiune de cenzură în afara cadrul constituțional.
În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât: a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august.

Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față.
În ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu și chiar pe termen lung, și are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a putea soluționa marile probleme cu care se confruntă România.

Vreau să mulţumesc formaţiunilor politice care au fost alături de noi, ne-au împărtășit punctul de vedere, şi anume că moţiunea este în afara Constituţiei – USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. Vreau să le mulţumesc şi parlamentarilor neafiliaţi care au înţeles că România are nevoie de Guvern şi nu au sprjinit aventura politică a PSD. Aici a existat o majoritate care ne-a sprijinit şi a înţeles că România are nevoie de Guvern.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here