Plicul cu bani din Primaria Craiova si fake-news-urile in privinta firmei lui Adrian Mititelu

0
13

Un plic cu bani a fost gasit de juristii Primariei Craiova intr-un dosar de obtinere a unei autorizatii de constructie. In media a aparut un fake-news cum ca firma care solicita autorizatiile ii apartine fiicei lui Adrian Mititelu. Este exclusa o asemenea varianta, spune omul de afaceri.

Potrivit anchetatorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, in 5 februarie, juristii Primariei Craiova au sunat la politistii anticoruptie din Dolj si au anuntat ca au gasit un plic cu o suma de bani, in euro, intr-un dosar de obtinere a unor autorizatii de constructie pe care il verificau.

Documentele, dar si plicul cu bani au fost ridicate, iar anchetatorii incearca acum sa afle cum au ajuns banii acolo si cine era destinatarul.

„Organele de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie-Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj au fost sesizate de catre functionarii Primariei Craiova, Directia Juridica, cu privire la faptul ca cu ocazia verificarii documentatiei unei autorizatii de constructie a fost gasita si o suma de bani in euro. Cu privire la aceste fapte s-a inceput urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de dare de mita si luare de mita si se verifica imprejurarile in care aceasta suma de bani a ajuns in documentatia respectiva si daca era pusa acolo cu scopul de a indeplini sau a nu ideplini un act in atributiile de serviciu ale functionarilor care urmau sa verifice documentatia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Magda Badescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj.

Adrian Mititelu a aflat din presa de situatie si sustine ca nu are nicio legatura cu plicul misterios.

Potrivit lui Adrian Mititelu, de obtinerea autorizatiilor pentru constructiile pe care vrea sa le faca se ocupa o firma specializata cu care a incheiat contract.

„Eu nu ma ocup de autorizatii. Eu am o firma angajata care se ocupa de obtinerea autorizatiilor si este treaba exclusiva a acestei firme. Habar nu am despre asta..Mi-a dat acum cineva un link cu un articol si mi-a spus ca ar fi vorba despre noi. Este exclusa o asemenea varianta pentru ca, in primul rand, eu nu ma ocup de autorizare. In al doilea rand, eu nu fac lucruri din astea, n-am facut in viata mea. In al treilea rand se ocupa firma aceea care este o firma de oameni seriosi. Eu nu am nevoie de niciun fel de favoritism pentru ca acolo este o zona construibila, este PUZ specificat, P+10, e totul legal. (…) Eu ce stiu, stiu din presa ca ar fi vorba despre noi, dar nu ne-a sunat nimeni, nu ne-a intrebat nimeni de nimic. Eu stiu ca trebuia sa imi iasa autorizatia. (…) Eu acum sunt putin stupefiat de toata treaba asta si trebuie sa ma documentez, dar aveti toata garantia ca noi nu avem niciun fel de implicare in treaba asta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Mititelu.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, mai multe persoane au fost audiate, joi, in acest dosar.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here