Plus Dolj : PLUS activeaza celula de criza pentru coronavirus

0
4

Având în vedere numărul în creștere de cetățeni infectați cu coronavirus în România, dar și contagiunea extrem de mare a acestui virus, citind cu atenție recomandările medicilor și măsurile luate la nivel european și mondial pentru limitarea efectelor acestei epidemii, înțelegând pericolul major pentru sănătatea tuturor cetățenilor care trăiesc pe teritoriul României:

Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) a luat decizia să formeze o Celulă de criză pentru coronavirus prin care să contribuie, complementar cu activitatea Guvernului și a Centrului de Comunicare Strategică, la informarea populației și cu recomandări adresate autorităților publice și cetățenilor.
Prima măsură pe care PLUS o ia este suspendarea imediată a activităților electorale de stradă și a evenimentelor publice și direcționarea eforturilor tuturor membrilor și filialelor către activități de asistare a comunităților prin măsuri de informare, ajutorare a persoanelor vulnerabile și a persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Ne vom concentra în special pe comunicarea în mediul online, inclusiv pentru ședințele cu membrii.

Cerem tuturor partidelor să dea dovadă de responsabilitate și să-și suspende activitățile electorale de stradă și evenimentele publice.

România are nevoie de politicieni responsabili care înțeleg pericolele și acționează în interes public, nu în interes electoral.

„România, la fel ca alte țări din Europa și din lume, se confruntă deja cu una dintre cele mai importante crize de sănătate publică pe care doar cei informați și organizați impecabil o vor trece cu bine. Constituim, la nivelul PLUS, această celulă de criză cu specialiști care au avut responsabilități în administrație pentru a putea veni cu recomandări pentru cetățeni, dar și pentru Guvern și autoritățile publice locale. Credem că în această perioadă este o nevoie mare de responsabilitate și de solidaritate inclusiv de la partidele politice”, a declarat Dragoș Tudorache, președinte executiv PLUS și fost ministru de Interne.

Citeste si :   Cristiano Ronaldo isi transforma lantul de hoteluri pentru a-i ajuta pe bolnavii de coronavirus

„Următoarea perioadă va fi despre cum ne pregătim mai bine să salvăm cât mai mulți oameni prin evidențierea detaliilor care pot face diferența între viață și moarte. Cunosc sistemul sanitar românesc foarte bine, știu și care îi sunt vulnerabilitățile și împreună cu colegii mei vom atrage atenția permanent asupra măsurilor care noi credem că pot face diferența”, a subliniat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Celula de criză PLUS pentru coronavirus este formată din:

– Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății
(măsuri pentru sistemul sanitar, protecție a populației, medicilor și personalului din spitale)

– Dragoș Tudorache, fost ministru al Afacerilor Interne
(măsuri care privesc mobilitatea cetățenilor și securitatea frontierelor)

– Oana Țoiu – fost secretar de stat în Ministerul Muncii
(proceduri de protecție a copiilor, teleworking și munca în condiții de carantină)

– Ioana Mihăilă – medic specialist
(indicații sanitare la nivel de unități sanitare pentru limitarea răspândirii virusului)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

– Alin Mituța – expert în politici europene
(bune practici și măsuri europene în gestiunea crizei)

– Dragoș Pîslaru – fost ministru al Muncii
(limitarea consecințelor economice ale crizei, recomandări pentru firme și angajați)

– Anca Dragu – fost ministru al Finanțelor
(implicații macroeconomice, măsuri de finanțare pentru combaterea efectelor negative ale crizei sanitare)

– Liviu Iolu – fost purtător de cuvânt al guvernului, specialist în comunicare publică
(comunicare de criză)

– Dan Ionescu – expert în energie
(responsabil infrastructură critică)

Contribuții la recomandările și măsurile pe care le va comunica Celula de criză vor veni și de la Comisia Națională de Politici Publice a PLUS și de la alți specialiști independenți.

Citeste si :   Coronavirus : BILANTUL OFICIAL al cazurilor de infectie cu COVID-19 a ajuns la 158

Decizii și măsuri luate azi

Celula de criză PLUS pentru coronavirus a decis azi suspendarea imediată a activităților electorale de stradă și a evenimentelor publice și direcționarea eforturilor tuturor membrilor și filialelor către activități de asistare a comunităților prin măsuri de informare, ajutorare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Primele solicitări și recomandări pe care le transmitem public instituțiilor publice sunt:

1. Cerem introducerea de urgență în măsurile legislative privind carantina a posibilității ca pe durata inchiderii unităților de învățământ un părinte sau rudă apropiată să aibă posibilitatea de a munci la distanță (teleworking), amendând astfel dispozițiile existente în Codul Muncii;
2. Cerem Ministerului Sănătății să mapeze situația resurselor din spitale disponibile pentru a face față unei posibile escaladări a crizei și să inițieze imediat procedura de achiziție publică centralizată la nivel național în vederea achiziționării și distribuirii în spitale și comunități de echipamente de protecție, truse de diagnostic, medicamente și antivirale;
3. Cerem Ministerului Afacerilor Interne să creeze de urgență proceduri speciale și culoare separate la punctele de intrare în țară pentru traficul aerian, rutier, feroviar și maritim provenind din țările și zonele cu risc ridicat;
4. Cerem Guvernului și autorităților administrației publice locale să introducă măsuri obligatorii de igienă și dezinfecție în instituțiile publice și în transportul public (trenuri, metrou, autocare, autobuze etc);
5. Cerem televiziunii, radioului public și Consiliului Național al Audiovizualului inițierea unei campanii de informare privind măsurile de prevenire, de combatere și de oprire a răspândirii coronavirusului în vederea limitării potențialului de panică în rândul populației. Având în vedere perioada lungă în care elevii vor sta acasă, recomandăm introducerea în programul televiziunii publice a emisiunilor educaționale – de pregătire pentru examenele naționale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here