PMP CRAIOVA: PSD TUREAZA MOTOARELE MANIPULARII

0
35

DUMITRU MANESCU, consilier municipal :”PSD face ce stie mai bine-populism pe banii publici. Nicio analiza economica serioasa.Totul in scop electoral pentru perpetuarea unei puteri care nu a produs dezvoltare pentru Craiova”

Primaria Craiova supune consultarii publice un proiect de acordare a unui ajutor financiar familiilor cu copii prescolari pentru plata serviciilor oferite de bone. Legea nr. 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bone, publicata in Monitorul Oficial, instituie cadrul legal de acordare de catre autoritatile administratiei publice locale a unui ajutor familiilor cu copii de varsta prescolara, pentru plata serviciilor oferite de bone.
PMP considera acest lucru o masura populista, desi are o lege in spate. Programul poate intra in vigoare abia in luna octombrie, deci dupa incheierea campaniei; se aproba in sedinta de consiliu din august, inscrierile se fac in septembrie si intra in vigoare in luna urmatoare inscrierilor.
Proiectul este promovat intr-un moment electoral de catre PSD in speranta ca va mai ciupi ceva voturi. Consecintele bugetare le va suporta viitoarea administratie. Bugetul Primariei, si asa facut praf de pandemie, va suporta greu un astfel de program, dar, cum programul va intra in vigoare dupa alegeri, nu mai conteaza pentru administratia P.S.D. Programul va afecta in primul rand sectiunea de dezvoltare si asa supusa unei diminuari masive de alocari bugetare.
Pe de alta parte, conditiile prevazute in metodologie sunt greu de indeplinit pentru familiile cu venituri mai mici de 3500 lei: – bona trebuie sa aiba atestat, sa fie calificata potrivit prevederilor legale, sa desfasoare servicii de ingrijire si supraveghere a copilului.Un contract de angajare a unei bone necesita plata impozitelor pe salariu, cel putin la nivelul salariului minim pe economie; salariul minim pe economie este 2280 lei( 1346 salariu net, 934 lei taxe catre stat). – veniturile familiei se calculeaza tinand cont de veniturile pe ultimele 6 luni si nu iau in calcul efectele pandemiei asupra salariilor membrilor familiei, etc.
In concluzie, avem o masura marca P.S.D. de un populism grobian, care nu tine cont de realitatea in care traim, care nu are o analiza economica la baza, de un neprofesionalism si o incompetenta caracteristice actualei administratii a orasului.

BIROUL DE PRESA PMP DOLJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here