PMP CRAIOVA:RAPORTUL PRIMARULUI CRAIOVEI – O SFIDARE LA ADRESA BUNULUI SIMȚ PUBLIC

0
18

DUMITRU MĂNESCU, Consilier Municipal :Este inacceptabil să vii în fața craiovenilor și să prezinți un Raport anual privind starea Craiovei copy-paste dupa cel de anul trecut actualizând doar niște cifre 

 

 

 

“RAPORTUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI CRAIOVA PRIVIND STAREA ECONOMICĂ, SOCIALĂ ŞI DE MEDIU A MUNICIPIULUI CRAIOVA ÎN ANUL 2019” ar fi trebuit să fie o oglindă corectă asupra realității din municipiul nostru, o analiză definită de luciditate și respect față de cetățenii pe care îi guvernează.

Nimic din toate acestea.”Raportul” e structurat identic cu rapoartele din anii precedenți, e pur și simplu copy-paste, actualizându-se doar datele. Totul făcut pe repede înainte într-o manieră cantitativistă, fără referire directă la impactul real al deciziilor primarului asupra vieții craiovenilor.

Spre exemplificare, la capitolul Alimentare cu apă și canalizare sunt înșiruite tot felul de date tehnice, fără să se menționeze câți dintre locuitorii Craiovei au canalizare, ce s-a făcut în 2019 în această direcție și când urmează să fie extinsă rețeaua de canalizare și în ce cartiere. Locuitorii din Mofleni, de exemplu, ar fi foarte interesați să afle  cînd va ajunge și la ei rețeaua de canalizare. 

La capitolul Distribuția energiei termice la fel.Totul prezentat  în culori roz, deși știm cu toții că ditamai compania de temoficare este în pragul falimentului iar termoficarea urmează să fie preluată de o altă companie. 

În privința  distribuției gazelor naturale acest subiect lipsește din raport probabil pentru faptul că în mintea PSD și a primarului el nu ține deloc de primărie.

În viziunea noastră a celor de la PMP orice problemă care privește viața comunitatii este o problemă în care primăria ar trebui să se implice.

Cartierele mărginașe care au probleme cu distribuitorul de gaze naturale au nevoie de sprijin din partea autorităților locale. Distribuitorul de gaze ( ENGI în cazul nostru) face o discriminare locuitorilor Craiovei.Sunt străzi în cartierele mărginașe pentru care se percep taxe exorbitante locuitorilor pentru introducerea rețelei de gaze pe stradă în timp ce în zonele centrale ale orașului cetățenii au rețeaua la poartă.Este o problemă a primăriei, pentru că orice cetățean al Craiovei trebuie să fie problema primăriei.

 În materie de Transport urban în afară de limbaj de lemn și cifre peste cifre nimic relevant pentru viata oamenilor.  Primarul ar fi trebuit sa precizeze explicit că fără o minimizare a cheltuielilor şi o maximizare a veniturilor, nu se poate vorbi de un serviciu de transport continuu, sigur şi stabil. Raportul arată o situatie exact inversă: o maximizare a veniturilor prin subvenții din bugetul local. Un veritabil model de AȘA NU!

 La capitolul “Învățământ » avem o înșiruire de programe școlare și universitare care nu au ce căuta într-un raport al primarului. La capitolul « Cultură«  ni se prezintă toate stagiunile ce au avut loc, toate spectacolele cu ziua, ora distribuția, dar nimic despre situația financiară a instituțiilor de cultură din Craiova. 

În concluzie,  Raportul primarului, care ar fi trebuit să fie oglinda activității din primăria Craiova, demonstrează o vădită lipsă de interes, o sfidare a opiniei publice, o mediocritate absolută.

PMP cere primarului Craiovei sa prezinte scuze publice craiovenilor si să treacă de urgență la  revizuirea calitativa a Raportului.

 

Citeste si ...  Un barbat din Verbita in varsta de 69 de ani , arestat dupa ce a intretinut relatii sexuale cu doua minore.

                                            BIROUL DE PRESA PMP DOLJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here