PMP DOLJ: INITIATIVE LEGISLATIVE IMPORTANTE

0
4

Deputat Ion Cupa, Presedinte PMP Dolj:” Proiectul de lege initiat de mine, acum un an de zile, alaturi de alti colegi, privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a scolilor, a fost votat ieri”

Liderul PMP Dolj, deputatul Ion Cupa a initiat in urma cu un an de zile, alaturi de alti colegi parlamentari, un proiect de lege privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant. Acest proiect a primit, in sfarsit, ieri 12 martie 2020 votul deputatilor. Acest proiect era absolut necesar si vine in ajutorul parintilor in aceasta perioada dificila generata de criza COVID 19, scolile fiind deja inchise.
Conform proiectului de lege se acorda unuia dintre parinti dreptul de a sta acasa cu copiii daca acestia au varsta de pana la 12 ani sau daca se afla in categoria persoanelor cu dizabilitati. In situatia famililor monoparentale, zilele libere se acorda parintelui care este tutorele legal al copilului.
Zilele libere se acorda pe baza unei declaratii pe propria raspundere semnata de ambii parinti sau de catre tutorele legal, declaratie depusa la angajator.Indemnizatia pentru fiecare zi libera se plateste din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si este egala cu salariul unei zile lucratoare.
De asemenea liderul PMP Dolj a inaintat, impreuna cu alti sase colegi parlamentari, catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, spre dezbatere si adoptare, in procedura de urgenta, o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii Codului Silvic.
Acest proiect de lege propune mai multe masuri care sa permita valorificarea superioara a lemnului, aurul padurilor romanesti.
”Dorim instituirea principiului valorificarii masei lemnoase ca lemn fasonat iar nu ca lemn pe picior asa cum se intampla acum in trei sferturi dintre cazuri.Acest lucru va permite ca volumul de lemn care se valorifica si se transporta sa fie determinat precis prin masuratori individuale pe fiecare piesa.In acest fel vom reduce semnificativ taierile ilegale de masa lemnoasa.Proiectul de lege prevede si o serie de sanctiuni pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera din afara acestuia.De asemenea propunerea noastra legislativa mai prevede ca pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa sa se aprobe prin lege pentru o perioada de 5 ani la propunerea autoritatii centrale care raspunde de silvicultura”- a precizat deputatul Ion Cupa, liderul PMP Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here