PMP DOLJ: SOLICITAM CRESTEREA ALOCATIEI DE HRANA PENTRU PACIENTII DIN SPITALE

0
6

Deputat Ion Cupa, presedinte PMP Dolj: ” Alocatia pentru hrana pacientilor din spitale trebuie reactualizata de urgenta.Nu este normal ca nivelul acestei alocatii sa fie sub cel al unui tichet de masa”

Una din masurile urgente pe care le consideram necesare, cu atat mai necesare, in actualul context pandemic, este cresterea alocatiei de hrana pentru pacientii din spitale.
Conform ultimei actualizari, care a avut loc in 2018, nivelul acestei alocatii variaza intre 7 si 17 lei/zi/pacient, suma insuficienta pentru alcatuirea unui regim alimentar adecvat, format din 3 mese zilnic.
Exista nenumarate apeluri ale managerilor de spitale, ale Asociatiei nationale pentru protectia pacientilor prin care se arata cu argumente ca aceste cuantumuri alocate pentru hrana nu pot asigura nevoile pacientului, spitalele fiind nevoite, de multe ori, sa utilizeze alimente de calitate inferioara, conserve si alte produse sau ingrediente foarte ieftine pentru a se incadra in norma fixata.
Credem ca actualul guvern, care si-a facut un obiectiv principal din modernizarea sistemului de sanatate, ar trebui sa actioneze cu celeritate pentru actualizarea normei de hrana pentru pacientii din spitale.
Daca mai adaugam si faptul ca alocatia de hrana zilnica pentru un detinut este de 2-3 mai mare fata de cea a unui pacient din spitale si de 5-7 ori mai mare(!) pentru persoanele carantinate din cauza epidemiei de coronavirus, avem o imagine cat se poate de clara a imperativului masurii pe care noi o propunem.

Citeste si ...  PMP DOLJ: USR, FRATE CU ...PSD!?

BIROUL DE PRESA PMP DOLJ

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here