PNL îl va propune tot pe Florin Cîţu premier la consultările de luni

0
257
61 / 100

Partidul Naţional Liberal a decis, într-o şedinţă online, să meargă tot cu propunerea „Florin Cîţu” pentru un nou mandat de premier.
PNL nu își schimbă poziția politică nici după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Liderii PNL s-au reunit joi seara într-o ședință online a Biroului Executiv Național. Potrivit unor surse din partid, liberalii au decis ca la consultările de luni, de la Cotroceni, să îl propună președintelui tot pe Florin Cîțu drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

La acest moment, nu este clar dacă o asemenea mutare este posibilă din punct de vedere constituțional, având în vedere că există o decizie a CCR, adoptată după demiterea Guvernului Orban în 2020, care prevede că președintele nu poate să îl desemneze candidat pentru funcția de prim-ministru tocmai pe premierul demis de Parlament prin moțiune de cenzură.

Liberalii au votat în unanimitate delegația care îi va reprezenta la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis. Astfel, PNL se duce la Cotroceni cu Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări, luni, începând cu ora 12.00. PNL este primul partid chemat, urmat de PSD, la ora 13.

Klaus Iohannis: Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la nominalizarea unui nou prim-ministru, că orice persoană care o susţinere a unei majorităţi parlamentare poate deveni premier. Chestionat dacă Ludovic Orban ar putea fi luat în calcul ca variantă de şef al Executivului, şeful statului a precizat: „Din informaţiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor şi nu în presă”. Iohannis a adăugat că nu exclude niciun pas constituţional, întrebat despre posibilitatea ajungerii la alegeri anticipate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here