Pompierii au mers la sediul Prefecturii Dolj raportând că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la locul indicat.

0
221

Luni, 02 decembrie 2023, în jurul orei 18.29, Instituția Prefectului Dolj a fost înștiințată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență de apelul la 112 al unui cetățean care a sesizat că se desprind bucăți de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ.

Specialiștii de la ISU „Oltenia”, s-au deplasat la sediul Prefecturii Dolj cu o autoscară, au făcut o recunoaștere în teren și au raportat că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la fața locului, drept urmare misiunea s-a încheiat fără intervenție.

În același timp, Instituția Prefectului Dolj, prin administratorul clădirii, a solicitat imediat sprijinul Poliției Locale pentru degajarea zonei de bucățile de tencuială și asigurarea securității, astfel că au fost amplasate garduri metalice și benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave.

În această dimineață specialiștii de la ISU „Oltenia” au revenit, la solicitarea Instituției Prefectului Dolj, pentru verificarea clădirii. Doi subofițeri cu o autoscară verifică la această oră jgheaburile și este dată jos tencuiala aflată în pericol să cadă.

De asemenea, se va proceda la extinderea zonei securizate și vor fi montate garduri de delimitare pe întreg trotuarul din fața instituției și din lateral, până când va fi eliminat orice pericol.

Instituția Prefectului Dolj nu a beneficiat de la construire (1907-1913) și până în acest moment de lucrări de consolidare și reabilitare.

Palatul Administrativ este prins într-un proiect de reabilitare totală. Valoarea proiectului “Consolidare, reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național” se ridică la aproape 35 milioane lei, fără TVA. Fondurile vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar cheltuielile neeligibile urmează a fi suportate de Ministerul de Interne. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Biroul de presă
Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj

page

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here