Posibila incalcare a conditiilor de exercitare a dreptului de vot la scrutinul de alegere a Rectorului Universitatii din Craiova, organizat in data de 19 februarie 2020

0
28

Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova a luat act de existenta unei situatii care pune sub semnul intrebarii respectarea conditiilor de exercitare a dreptului de vot la scrutinul de alegere a Rectorului Universitatii din Craiova organizat in data de 19 februarie 2020.
In fapt, in zona unde au fost instalate cabinele de vot pentru scrutinul de vot din data de 19 februarie 2020 – holul din perimetrul zonei de acces in Aula „Mihai I al Romaniei”, din cladirea centrala a Universitatii din Craiova – au fost identificate doua camere video ale sistemului de supraveghere video al institutiei.

Cabinele de vot au fost instalate chiar sub una dintre camerele de luat vederi mentionate. In conditiile in care cabinele de vot nu au acoperis, apare suspiciunea rezonabila ca, persoanele care au participat la scrutinul de alegere a Rectorului Universitatii din Craiova au fost filmate in timp ce isi exercitau votul.

O astfel de situatie incalca caracterul secret si personal al exercitarii votului si afecteaza grav corectitudinea si legalitatea scrutinului de alegere a Rectorului Universitatii din Craiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Asociatia PRO DEMOCRATIA – Club Craiova solicita Senatului Universitatii din Craiova sa clarifice urgent aceasta situatie si sa prezinte opiniei publice fie garantii solide ca, nu au fost afectate legalitatea si corectitudinea legalitatea scrutinului de alegere a Rectorului Universitatii din Craiova, fie sa dispuna masurile de anulare a rezultatului votului si de organizare a unui nou scrutin de votare.
Carla Stoica
Presedinta Asociatia Pro Democratia Club Craiova

Facebook Comments
Citeste si :   Craiova : Aeroportul introduce parcarea cu plata de la 1 februarie ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here