Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a fost astăzi în vizită la centrul de realizare a anchetelor epidemiologice

0
49

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a fost astăzi în vizită la centrul de realizare a anchetelor epidemiologice înființat, pe 18.11.2020, la inițiativa acestuia, din incinta Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova. Aici, 16 medici rezidenți efectuează doar anchete epidemiologice, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și a dispozițiilor legale în vigoare.

Prin amabilitatea  prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, a fost asigurat, împreună cu STS Craiova, suportul tehnic pentru studenții rezidenți, specializarea Epidemiologie. Centrul funcționează în două ture a câte șase ore, într-un laborator pus la dispoziție de UMF Craiova, fiind coordonat de conf. univ. dr. Sorin Dinescu, prorectorul pentru învățământ postuniversitar și rezidențiat.

“Aș vrea să mulțumesc conducerii UMF Craiova care a răspuns prompt la solicitarea mea de a oferi ajutor reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj în efectuarea anchetelor epidemiologice, dar și medicilor rezidenți care s-au oferit voluntari pentru a veni în sprijinul epidemiologilor DSP Dolj. Aceștia din urmă, de la începutul pandemiei, au depus eforturi imense pentru a face față numărului semnificativ de anchete epidemiologice ce trebuie efectuate zilnic”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

Prin organizarea acestui centru se urmărește astfel comunicarea și transmiterea cât mai rapidă a rezultatelor testelor RT – PCR și a tuturor documentelor necesare persoanelor aflate în izolare/carantinare.

 

                                                Instituția Prefectului – Județul Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here