Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a inspectat astăzi șantierul drumului expres pe Tronsonul I.

0
137

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a inspectat astăzi șantierul drumului expres pe Tronsonul I. Nicușor Roșca a mers pe cei 17,7 km ai primului tronson de drum expres pentru a analiza stadiul lucrărilor.

“În șantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizațiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât și de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuție de 38 la sută din drum și voi inspecta periodic șantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a precizat prefectul județului.

Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA). Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here