Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a primit astăzi vizita lui Gelu Puiu, secretar de stat și a lui Dan Achim, director în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

0
95

Discuțiile au avut loc la sediul Prefecturii Dolj, acolo unde au luat parte primari și reprezentanți ai localităților din județ, cei care sunt președinți ai Comisiei de identificare a terenurilor degradate, așa cum sunt stabiliți prin Ordin de Prefect.

Scopul întâlnirii a fost programul ce vizează acțiunea de împădurire a terenurilor degradate, ocazie cu care edilii au prezentat suprafețele inventariate ce pot fi luate în calcul pentru campania de împădurire, dar și care sunt problemele cu care se confruntă.

În total, în județul Dolj sunt propuse pentru împădurire peste 5600 de hectare, așa cum rezultă din solicitările primăriilor care au fost transmise către Prefectură. Reprezentanților Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor le-a fost adus la cunoștință că problema principală este forma de proprietate a terenurilor, întrucât nu au succesiunea dezbătută. Aceștia au dat asigurări că există și varianta de modificare a legislației.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca și secretarul de stat, Gelu Puiu, au luat act de aceste doleanțe pe care le vor transmite Ministerului și au spus că planul național de împădurire va face să crească suprafețele, solul să fie protejat, să fie îmbunătățite condițiile de mediu și să se stopeze deșertificarea.
Instituția Prefectului – Județul Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here