Prefectura Dolj, cu un pas mai aproape de o reabilitare istorică! Ministerul Dezvoltării a aprobat cererea de finanțare!

0
270

Emblematicul monument istoric, Palatul Administrativ al judeţului Dolj, este cu un pas mai aproape de reabilitare. Ieri a avut loc un moment decisiv pentru modernizarea clădirii atât de impozante, un reper pentru cultura doljeană, și anume, a fost aprobată cererea de finanțare pentru proiect de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Aprobarea vine ca urmare a demersurilor susținute de subprefectul PNL Nicușor Roșca, inițiatorul acestui proiect din poziția de prefect al județului Dolj
Investiția presupune consolidarea, reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, cu o finanțare de peste 7 milioane de euro, bani obținuți prin apelul din Valul Renovării.
Palatul Administrativ al Craiovei este o clădire-simbol, cu valoare istorică desăvârşită, iar restaurarea sa va reda orașului o bijuterie arhitecturală, așa cum era odinioară. Palatul a fost ridicat între anii 1907-1913 de către arhitectul Petre Antonescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here