Premierul Cîţu, la drumul expres Craiova-Piteşti, tronsonul 1: Ne vedem la toamnă, la asfalt

0
31

Premierul Florin Citu a efectuat o vizita de lucru in Municipiul Craiova. La finalul vizitei , Premierul Florin Citu a vizitat primul tronson al Drumului Expres Craiova – Pitesti.Acest tronson este realizat de firma italiana Tirrena Scavi SpA, pentru o valoare a contractului de 358 de milioane de lei, fara TVA.

Exproprierile au fost principala problema a constructorului ..
De la reprezentantul Tirrena Scavi, Florin Citu a aflat ca pe sectorul unde s-a lucrat s-a ajuns la circa 40% stadiu de executie, iar cand vremea va permite lucrarile de la kilometrul zero al drumului expres vor demara in forta.

„Tronsonul de aici este abia la inceput, avem stadiu de executie zero, dar noi suntem pregatiti, suntem mobilizati, in momentul in care vom avea vreme buna. Au fost probleme cu exproprierile. Pe acest tronson am obtinut autorizatia de construire in 22 februarie 2021, dar nu am apucat sa lucram. Am inceput o structura cu piloti, dar din pacate pe vremea asta nu se poate face nimic. La tronsonul de la kilometrul 10 la kilometrul 17 am realizat un stadiu de executie de 40%“, a spus reprezentantul Tirrena Scavi SpA.

„Anul acesta aveti bugetul asigurat. Daca este nevoie o sa mai si suplimentam, ca sa mergem mai repede. Legat de expropriere, maine venim cu o hotarare de guvern ca sa nu mai fie probleme“, i-a transmis premierul Florin Citu.

Constructorul a precizat ca „sunt sanse sa turnam si asfalt anul acesta, dar pe tronsonul unde am inceput lucrarile anul trecut. De la kilometrul 10 pana la kilometrul 17 si 700 de metri suta la suta o sa turnam asfaltul pana la toamna“. „Atunci, ne vedem la toamna, la asfalt“, a raspuns prim-ministrul Romaniei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here