Premierul Florin Cîțu explică de ce România aruncă bani pe geam: OMS a estimat că 40% din doze vor fi pierdute. România e la 25%

0
151

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 va începe în România în 28 septembrie, a anunțat miercuri pemierul Florin Cîțu. Deși DNA anchetează modul de achiziționare a vaccinurilor, Cîțu spune că România a procedat la fel ca restul de state UE și că numărul de doze cumpărate nu e prea mare.

„OMS estimează că 40% din vaccinuri vor fi pierdute. Doamna Mihăilă a redus această pierdere la 25%, așa că România stă bine, e sub media avansată de OMS”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu afirma ca urmarirea penala se desfasoara cu privire la achizitionarea vaccinurilor, iar incercarea de a lega numele sau de aceste anchete este „mizerabila”.

„Sunt in rem. Ceea ce arata ca justitia functioneaza. Oamenii aceia, cand primesc o informatie care este pe forma corecta, incep cercetarea. Dar este pe fapta, nu pe persoana. Ceea ce mi se pare mie mizerabil si revoltator este sa asociezi persoana mea cu aceste procese in acest moment, pentru ca este vorba doar despre fapta si nu au nicio legatura cu persoane. Eu nu am nicio informatie despre aceste dosare, nu am fost informat, nu am nicio treaba, dar trebuie sa remarc si coincidenta aparitiei acestor informatii cu cateva zile inainte de Congresul PNL. Inteleg frustrarea unora, inteleg ca se tin de functii, inteleg toate aceste lucruri. Eu ma voi concentra in continuare pe actul de guvernare, pentru ca vedem ca avem multe lucruri de facut. Voi continua sa imi fac treaba la guvern, ignorand atacurile politice de orice fel”, a declarat Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here