Premierul Ludovic Orban anunta o investitie URIASA: Un miliard de euro pentru extinderea retelei de gaz din Romania

0
9

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata, la Suceava, ca Guvernul va aloca un miliard de euro, in urmatorii sapte ani, pentru extinderea retelei de gaz din Romania, in conditiile in care doar 35% din populatie este racordata la aceasta retea.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata, in judetul Suceava, unde a participat la punerea in functiune a retelei de gaze naturale din comuna Moara, ca doar 35% din populatia Romaniei este racordata la reteaua de gaz, in timp ce in Ungaria 90% din populatie beneficiaza de aceasta facilitate.

„La ora actuala, desi Romania detine rezerve de gaz extrem de importante, doar 35% din populatia Romaniei este conectata la retelele de gaz natural. Pentru comparatie, Ungaria, care nu se compara cu Romania in ceea ce priveste rezervele de gaz, are racordata la reteaua de gaz peste 90% din populatie. Din cauza faptului ca multe gospodarii ale populatiei nu sunt racordate, apeleaza la sisteme de incalzire cu lemne sau alte sisteme de incalzire, care nu sunt eficiente, care au costuri mari, polueaza”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si ...  OMS: Restricțiile trebuie ridicate cu atenție sau reintroduse, unde e nevoie

Seful Executivului a anuntat un program care va avea o finantare de un miliard de euro pentru extinderea retelei de gaz in Romania.

„Obiectivul nostru este de a extinde reteaua de gaz, de a sustine autoritatile locale sa infiinteze distributii de gaz pe raza localitatilor. Decizia nostra este de a folosi fonduri europene pentru a sustine comunitatile locale in finantarea proiectelor de investitii de infiintare de distributii de gaz. Din fonduri europene vom aloca un miliard de euro in urmatorii sapte ani. Pe exercitiul 2014-2021 suntem pe punctul de a obtine aprobarea CE pentru alocarea sunei de 200 de milioane de euro pentru acest obiectiv de investitii. Restul de 800 de milioane vor fi prevazuti in bugetul pe care il va avea Romania din bugetul UE pe exercitiul 2021-2017”, a mai spus Orban.

Obicetivul proiectului este, potrivit premierului, cel putin dublarea numarului de gospodarii care sunt racordate la reteaua de alimentare cu gaze naturale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here