Premierul Ludovic Orban raspunde la intrebarea care este pe buzele tuturor – cat va fi mentinuta starea de alerta?

0
24

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica seara, la Romania Tv, ca starea de alerta va dura ”cat va fi necesar”, adica atata timp cat raspandirea virusului este prezenta in comunitate. Premierul a explicat ca vom avea stare de alerta atata timp cat virusul este in comunitate.

”Atata timp cat nivelul de raspandire a virusului in societate se mentine la un nivel ridicat este necesara starea de alerta, este cazul care permite autoritatilor, dar si cetatenilor, institutiilor, companiilor sa aplice toate regulile de protejare a sanatatii romanilor”, a adaugat Orban.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” si au instigat la nerespectarea regulilor.

”Sunt oameni cu comportament iresponsabil, care au instigat la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede clar din date ca avem un nivel de raspandire ingrijorator, avem in mod constant peste 300 de cazuri zilnic. Numarul persoanelor diagnosticate e mai mare decat cel al celor vindecate. Sigur ca ne asteptam la o astfel de crestere. Nu e o crestere care sa ne determine sa luam alte masuri.

Am fost acuzati ca manipulam cifrele. Noi avem laboratoare acreditate care fac analize dupa o anumita metodologie, toate informatiile sunt publice, nimeni nu poate manipula astfel de informatii.

Exista o rata a mortalitatii de peste 6%. Persoanele responsabile din spatiul public trebuie sa furnizeze informatii corecte. Instigarea la nerespectarea regulilor poate avea consecinte dezastruoase.”, a adaugat premierul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here